Ремонти 

С какво да покрием покрива в София?

 

Ако сте изправени пред трудната задача да обновявате покрива в столицата, то тогава най-добрият вариант е да потърсите експертна помощ от ремонт на покриви София, където ще ви информират най-добре за възможностите според конкретния случай. Ето и някои важни неща, които е добре да се имат предвид.

ремонт на покриви от Покрив.com

Покривното покритие трябва да съответства на формата на покрива. На по-опростени конструкции можем лесно да подредим както материали, предлагани в големи листове (метални плочки), така и елементи с малък формат, т.е. плочки и керемиди. В случай на къщи със сложни покриви, изборът е ограничен – тук е по-лесно да се монтират по-малки елементи. Това могат да бъдат керемиди, херпес зостер, както и панелни керемиди, продавани на малки листове.

Разбира се, това не е формално изискване, а въпрос на икономически изчисления. При инсталиране на лошо монтиран покривен материал трябва да се вземат предвид голямо количество отпадъци, което ще повлияе на разходите за направата на покрива.

Керамични покривни плочки

От години най-често използваният покривен материал в еднофамилни жилища в София е този. Покривните плочки се изработват от глина и примеси – тухлено брашно или кварц, които увеличават параметрите им на якост.

Можете да изберете естествени модели (без допълнителни покрития), ангобирани (покрити със слой благородна глина, която променя цвета на повърхността и предпазва от лишеи), остъклени (с допълнително глазурно покритие, което предпазва от накисване и дава най-голяма устойчивост на мръсотия и лишеи) и оцветени в маса, върху които – подобно на продукти без покрития, в естествен червен цвят – не се виждат малки драскотини и повреди.

Производителите предлагат различни модели – традиционни обикновени плочки, припокриващи се плочки със специално профилирани брави за улесняване на сглобяването, както и ръчно оформени продукти. Те се поставят върху решетка, направена от летви и контра-летви.

Това покритие се цени заради естествения и привлекателен външен вид, както и изключителната издръжливост. Можете лесно да намерите сгради с керемидени покриви на възраст над 100 години. Това не са единствените предимства на този материал. Той много добре изолира звуците, което е от голямо значение, ако го използваме като покривало точно над хола и живеем в шумен град, като София. Предимството на керемидите е и малкият им размер, което улеснява полагането им и на покриви със сложни форми. Както споменахме, това е най-тежкото покритие, поради което се изисква трайна покривна конструкция. За още информация посетете https://покрив.com.

Последни публикации

Leave a Comment