Полезно Ремонти 

Аксесоари за банята – огледала

Баните са една от най-пренебрегваните зони, когато става въпрос за проекти за обновяване на дома. Много хора първо се фокусират върху зони с висока видимост като кухнята или всекидневната. Вие обаче прекарвате много време в тази функционална стая, така че защо да не я направите и естетически?

Тъй като повечето от нас прекарват повече време у дома от всякога, баните се трансформират от обикновени помещения за къпане в атмосфера, наподобяваща спа център. Въпреки че пълното обновяване на банята е скъпо и отнема много време, можете да направите малки промени, които променят начина, по който вашата баня изглежда и ви кара да се чувствате.

Използване на огледала в банята

Двата най-важни аксесоара в банята са огледалото и осветлението. Те са функционални аксесоари, но можете да изберете тела, които са и естетически приятни. Когато става въпрос за огледала, вие сте разглезени за избор. От големи огледала, които заемат цялата стена до по-малки парчета, които можете да окачите в множество конфигурации, опциите са изобилни.

За по-големи бани можете да окачите огледала на повече от едно място. Голямо огледало срещу голям прозорец може да осигури добър изглед навън или да накара пространството да се почувства по-голямо, отколкото е.

Също толкова важно е и осветлението. Имате нужда както от работно осветление близо до огледалото и евентуално до душа, така и от околно осветление за банята като цяло. Не можете да разчитате на околното осветление, когато се гримирате близо до огледалото. Обратно, пренебрегването на околните светлини означава, че подготовката пред огледалото е добре, но нямате подходящо осветление в зоната на душа или ваната.

Използване на LED огледала за баня

Какво ще стане, ако можете да комбинирате огледала с осветление, така че едно тяло да изпълнява и двете функции? И ако резултатите също изглеждат добри, тогава можете да имате баня, която изглежда луксозна, без да се налага да разбивате парите. Тук идват LED огледалата. Както подсказва името, те включват LED светлини в самото огледало.

LED огледалата имат няколко предимства пред традиционните огледала плюс комбинация от горни осветителни тела. LED светлините са по-енергийно ефективни (обикновено издържат 50 000 часа!) в сравнение с по-старите крушки. Не е нужно да се притеснявате за смяната на крушките в продължение на десет години или повече. Тъй като светлините са разпределени около огледалото, то елиминира силните сенки отгоре, което улеснява проверката на косата и грима ви, преди да излезете.

LED огледалата комбинират работно и околно осветление в едно, което означава, че не се нуждаете от множество светлини, особено в малка баня. Ако имате по-малка баня или тоалетна за гости, едно голямо LED огледало може да замени горното осветително тяло и таванните светлини. Съвременните LED огледала се предлагат и с функции като обезпотяване, сензори за движение или околна светлина, възможност за затъмняване и промяна на температурата на светлината и др.

Огледала с подсветка и осветление

Можете да закупите LED огледала в един от двата стила – огледала с подсветка и огледала с предно осветление. Най-добрият избор за баня зависи от няколко фактора като място за окачване, бюджет и естетика.

Огледала с подсветка

Огледалото със задно осветяване използва LED светлини, монтирани зад огледалото, създавайки фин ефект, който въпреки това е достатъчен за лично оформяне на тоалетната. Огледалата с подсветка изглеждат прекрасно и създават усещане за лукс дори в малки бани. Огледалата с подсветка се предлагат както в рамки, така и без рамки, както и в няколко форми, включително кръгли, овални, квадратни и т.н.

Използването на огледало с подсветка в рамка прави впечатление и се превръща във фокусна точка на банята. Вариантът без рамка е по-подходящ за минималистичен или модерен/индустриален стил на баня. Квадратните или правоъгълните огледала с подсветка изглеждат страхотно в баня с геометрични плочки. Но ако искате по-мека или по-релаксираща атмосфера, тогава кръгло или овално огледало ще бъде подходящо.

Огледала с предно осветление

Този тип огледало използва LED светлини, вградени в предната част на огледалата, за да осигурят осветление. Тук отново можете да получите опции с рамка или без рамка, въпреки че последната е по-популярна, тъй като подхожда на повечето стилове на дизайн на баня.

Осветените огледала със светодиоди отпред са по-лесни за инсталиране от опциите със задно осветяване, особено ако имате нужда от голямо огледало за вашето пространство. Тъй като огледалата със задно осветяване използват светлини, които са инсталирани зад огледалото, преместването на едно след инсталирането може да бъде доста неприятно. Ако искате две или повече огледала с подсветка на различни места, цената на професионалната инсталация може да се увеличи. Огледалата с LED светлини отпред са много по-лесни за инсталиране, преместване или премахване изцяло.

Освен това не е необходимо тези огледала да висят на стена. Например, можете да получите по-малки огледала за грим с LED светлини, които стоят на плота. Някои дори са сгъваеми, така че можете да ги преместите навсякъде, където имате нужда от огледалото. Огледалата с подсветка трябва да висят на стена, тъй като светлините трябва да бъдат монтирани зад тях.

Последни публикации

Leave a Comment