Идеи Полезно 

5 съвета при избор на диван за всекидневната

Когато става въпрос за обзавеждане на нашите всекидневни, диванът често е центърът на пространството. Това е мястото, където се излежаваме, забавляваме гостите и прекарваме качествено време със семейството. Изборът на правилния диван може да промени цялостния вид и усещане на стаята. Ето 5 идеи как да изберете диван за хола си от Fildecor.bg

Помислете за размера на стаята

Преди да започнете да търсите дивани, важно е да измерите хола си, за да определите подходящия размер. Диван, който е твърде малък или твърде голям, може да наруши баланса на стаята. Като основно правило оставете поне 18 инча пространство между дивана и всички околни мебели или стени.

Определете стила

Стилът на Вашия диван трябва да допълва цялостната естетика на стаята. Ако имате модерна всекидневна, елегантният и минималистичен диван може да бъде най-добрият избор. От друга страна, традиционната всекидневна може да изисква по-богато украсен и класически диван. Помислете за фактори като цвят, форма и материал, когато избирате стил.

Изберете издръжлив материал

Тъй като диванът вероятно ще бъде една от най-често използваните мебели във Вашата всекидневна, важно е да изберете издръжлив материал. Кожата и микрофибърът са популярни опции, тъй като са лесни за почистване и могат да издържат на износване. Ако имате домашни любимци или малки деца, помислете за материал, който е устойчив на петна.

Изберете удобен дизайн

Комфортът е ключов, когато става въпрос за избор на диван. Потърсете функции като плюшени възглавници, поддържащи облегалки и здрави рамки. Удобният диван не само ще направи почивката по-приятна, но също така може да подобри стойката и общото Ви благосъстояние. Филдекор предлагат изключително удобни и красиви дивани на конкурентни цени! Разгледайте тяхната мека мебел тук.

Определете бюджет

Цените на диваните могат да варират от няколкостотин до няколко хиляди лева. Определете бюджета си, преди да започнете да пазарувате, и се придържайте към него. Имайте предвид, че висококачественият диван е инвестиция, която може да продължи дълги години, може да си струва да похарчите малко повече за дизайн, който отговаря на всички Ваши нужди.

Последни публикации

Leave a Comment