Полезно Строителство 

Целта на гипсокартона и неговата история

Една от основните тенденции в съвременното строителство е било широко разпространено въвеждане на „сух“ методи на декорация, което означава, че използването на технология без използване на вода. Като основен материал за „сух“ използват вътрешни довършителни лист от гипсокартон или гипсокартон, който е ядро ​​гипс сблъскват със специална конструкция хартия.

Използвайки гипсокартон, можете да подредите и обновите старите стени или да инсталирате вътрешните дялове, като им придадете някаква форма. Този материал често се използва за изравняване и довършване на тавана, както и за подови слоеве на пода. Като признат световен лидер в производството на гипсокартон се счита за немската фирма Кнауф (Knauf) и Кнауф гипсокартон с марката на руските пазари остават най-популярни.

Този строителен материал също има свои собствени истории, които започнаха да се появяват постепенно от началото на използването на гипс. Както е известно, гипсът, считан за един от древните строителни материали, е варовито минерално вещество с бял или жълт цвят.

Предимствата и свойствата на гипса бяха познати на египтяните, а от 15-ти век той се използва като гипс. Въпреки това, най-важният период в историята на сухото строителство смята 19-ти век, когато американски производител Августин Sackett изобретил изграждане на борда е 5 mm, състоящ се от 10 слоя хартия свързана гипс, които веднага се поемат от мазилката като алтернативи.

По-късно, Stefan Кели получи патент за материал, състоящ се от слой от гипс свързан два листа картон, и изобретението е от затворен тип на лист, който се използва до сега принадлежат инженер Кларънс Utsmanu.

тръбопроводни системи

Последни публикации

Leave a Comment