Ремонти 

Ремонт и проектни решения с гипсокартон

Предимствата на гипсокартона са очевидни и ясни за всички. Сравнително ниска цена, простота на инсталацията, безопасност на околната среда. Но най-важното – сухото строителство дава уникална свобода на въображението ви! С негова помощ можете да реализирате всички най-смели намерения в дизайна!

Преди около десет години все още нямахме представа какво е сухото строителство. Тогава всяко прецизиране в оформлението на помещенията може да стане наистина фатално от гледна точка на последствията – финансови и морални. Ремонтът с преструктуриране се превърна в истински болезнен труден труд. Тогава нямаше толкова разнообразие от строителни материали, както сега, и вероятно нямаше достатъчно творчески идеи. Изборът беше ограничен! Днес, сухото строителство се използва много активно.

Най-популярното и популярно решение за ремонт с използването на гипсокартон е, разбира се, окачени тавани.

Окачените тавани бяха наскоро считани за лукс и те биха могли да бъдат посрещнати само в институции с „присъствие“. Сега окачен таван може да си позволи всеки отговорно наемател. Любими местообитания за окачени тавани от гипсокартон са дневните и кухните. В присъствието на творчески подход от гипсокартон ще бъде възможно да се съберат интересни пространствени композиции, истински произведения на изкуството! В окачените тавани малките кръгли осветителни тела обикновено са изградени около периметъра. Такива лампи сравнително спестяват електричество и осветяват стаята равномерно и ярко. Някои обаче вярват, че изглежда малко официално. Все пак можете да изберете опция за осветление – днес всичко зависи от дебелината на чантата, за определена сума можете да получите изключителен. Например, добър вариант – многоцветни халогенни лампи с нажежаема жичка, скрити зад тавана, създавайки ефекта на романтична мъгла. Идеален за спалня! В тавана на детската стая можете да монтирате лека композиция от малки многоцветни крушки (или светодиоди), подобни на звездното небе. Представете си, погледнете тавана, като в звездно небе! Гъвкавостта на материала ви позволява да дадете на тавана всякаква форма – кръгла, овална, ъглова. Можете да разграничите визуално пространството с помощта на геометрични трикове. Например, в спалнята – преходът от спалнята до гардероба. Когато знаете точно бъдещото подреждане на вашите масивни български мебели, можете да направите таваните в съответствие с тях. Крайният резултат зависи също така от вашето въображение и от уменията и уменията на майсторите на гипсокартон.

Единственият недостатък на окачени тавани – обосновава номинална заглавието, те капка няколко сантиметра (и от време на време, и няколко десетки сантиметра) от цената на стаята. Понякога изглежда понижаване добри – маскирани грозни вентилационни канали и недостатъци (нередности) ъгли. В други случаи ниският таван създава депресираща атмосфера. Повярвайте ми, в апартамент това е много по-забележимо, отколкото изглежда на пръв поглед. Така че бъдете по-внимателни в дизайна. Не правете окачен таван в детската стая – атмосферата там може да стане напрегната, потискаща. Въпреки че – визуално ниският таван може да бъде маскиран, например, с тапет в малка вертикална лента. Преди „сухото строителство“ тавани в целия си апартамент, не забравяйте да се консултирате с интериорен дизайнер, дори и да сте винаги се използва, за да се разчита единствено на вашия вкус. Проектантът трябва да има добре развито усещане за пространство, той „вижда“ вътрешната визия, тъй като всичко ще бъде след ремонта. И, разбира се, не се опитвайте да направите таван от гипсокартон в банята. Дори най-устойчивата на влага гипскартон не понася висока влажност. Той просто ще се намокри, ще загуби форма и от предишната му слава няма да остане нищо.

Трябва да се кажат няколко думи за дизайнерите. Интериорните дизайнери също са различни, всеки специализиран в нещо свое. Ще бъде страхотно, ако дизайнерът си сътрудничи с екип от строители. В този случай, екипът определено установи взаимно разбирателство, следователно, работата ще става по-лесно и по-бързо. Дизайнерът трябва да ви предостави подробен скица на бъдещите тавани заедно с осветлението. Обърнете внимание, за да проверите истинските му знания. Ако смятате, че дизайнерът на интериора е чисто хуманитарна професия и обръщате внимание само на естетическата страна, тогава грешите. Вашият дизайнер трябва идеално да навигира строителните материали, да бъде постоянно запознат с всички промени на пазара. И, разбира се, той трябва да разбере идеално гипсокартона. Препоръчвайте производител, марка, обяснете специфичните характеристики на конкретен тип. Пожелаваме ви успех в ремонта!

Последни публикации

Leave a Comment