Гипсокартон Полезно Ремонти Строителство 

Предимства на стените и тавана от гипсокартон

След закупуване на апартамент в груб завършек, трябва да помислите за довършителни работи, внимателно да мислим за интериора на стаите, изберете изображение за стени, тавани, подове. Гипсокартонът е екологичен материал, състоящ се от гипсова сърцевина, покрита с слоеве от тънък картон от двете страни. Днес е незаменим помощник в създаването на уникален интериорен дизайн. Удобството в транспорта и монтажа ви позволява да създадете от него традиционни и оригинални прегради за помещения, идеално гладка повърхност на листа – избягвайте инвалидизиращия процес на шпакловане, изравняване на стени и тавани.

За разлика от пластмасовите конструкции, гипсовите гипсокартони, както казват те, „дишат“, т.е. те имат способността да пропускат въздуха през пореста структура. Несъмнено неговите предимства включват способността за топло и звукоизолация. Също така можете да скриете напълно различни кабели, светлини за настройка.

Гипсокартонът е добър при създаването на тавани. От него можете да изградите многослойни сложни дизайни. Тя лесно ще бъде в състояние да пробие дупка от всеки диаметър, изрязани всякакви фигури. В допълнение към модулното осветление или осветлението, тя е в състояние да превърне мечтата на всеки човек в реалност, да подчертае индивидуалността и оригиналността на цялостния дизайн. Друго предимство на тавана от този материал преди аналоговото напрежение е относително ниска цена.

Стените на гипсокартон не изискват допълнителни довършителни работи. Те могат веднага да се прилагат боя, декоративна мазилка, лепило тапет. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да се залепи специална мрежа в точките на кръстовище и да се маскира под слой шпакловка. За да се инсталират едни и същи листове, се използват специални направляващи профили или лепило.

Единственият недостатък на сухото строителство е, че не харесва влагата. Гипсът, който е в основата му, умира и губи силата си. Но има и друг вид – водоотблъскващи листове. Ядрото има циментова смес. Такъв материал може безопасно да се използва в баните. За да обобщим, можем да кажем, че въпреки очевидната простота и лекота на използване, по-добре е да се повери на специалисти за топлоизолация София, които без съмнение разполагат с всички необходими умения.

Последни публикации

Leave a Comment