Строителство Съвети 

Ползите от употребата на гипсокартон

Преди десет години не познавахме сухото строителство. При декорирането на стаята, елегантността и изразителността бяха постигнати с помощта на добра стара мазилка. И сега дизайнерите, архитектите, строителите са само изненадани: как биха могли да се справят без него? В края на краищата, той вдъхновява създаването на гипсокартон лабиринт многопластова таван с осветление, извити стени с множество ниши, рафтове и печени дупки. Той дава многообразие на интериора и висока архитектурна изразителност на помещенията.

Въртящи – композитен материал в листова форма, чиято дължина 2,5-4,8 m, ширината на 1.2-1.3 м и дебелина 8-24 mm. Основата на този лист е гипс, а външните плоскости са покрити с картон. За постигане на необходимите параметри на гипсовата сърцевина, характеризирайки якостта, плътността й и т.н., към нея се прибавят и специални компоненти, които увеличават нейните експлоатационни свойства. Картонът служи като подсилваща рамка, както и отлична основа за нанасяне на всички довършителни материали (гипс, тапет, боя, керамични плочки). Така се оказва, че материалът е гъвкав и твърд. Сред всички строители са най-популярни продуктите на немската фирма TIGI Knauf.

Благодарение на физическите и хигиенните си свойства, сухото строителство е идеално решение за жилищни помещения и затова. Той е екологичен, не съдържа токсични компоненти и няма вредно въздействие върху околната среда, което се потвърждава от хигиенните и радиационни сертификати. Това е енергоспестяващ материал с добри звукоизолационни свойства. Незапалим и огнеупорен. Трябва също да се отбележи, че сухото строителство „диша“, т.е., абсорбира влагата, когато тя е в изобилие във въздуха и го дава, ако въздухът е прекалено сух. Това е много важно, може да се каже безценното качество на използвания материал на закрито. С такива стени можем да дишаме по-лесно. Плюс – има киселинност, подобна на киселинността на човешката кожа. Последните две свойства позволяват на гипсокартона да регулира естествено микроклимата на помещенията и до голяма степен допринася за създаването на хармонична атмосфера.

Всеки от изброените свойства може да бъде укрепен, ако е необходимо да се проектира гипсокартон за определени цели. Съответно, в допълнение към стандартната промишленост произвежда гипсокартон (GCR), огнеупорно (GKLO) и водоустойчив (гипсокартон). В последните се въвеждат вещества, които разрушават гъби, те се използват за довършителни кухни, бани и бани. Огнеупорните се използват за довършване на всички видове въздуховоди и комуникационни мини. И има и така наречените pazogrebnevye плочи, в които гипсът е подложен на печене. Техните увеличава силата, така че можете да използвате като вътрешни прегради, без никаква подготовка за боя, затворете тапет или тухлени плочки. Такива прегради са едно-, дву- и трипластови. Последните са приложими в сеизмично опасни зони, за жилищни, граждански и промишлени сгради с всички степени на огнеустойчивост. В техните кухини е възможно да се поставят електрически и телефонни кабели, системи за извличане на прах, отоплителни и водопроводи.

Специалистите харесват този материал за отличните си технологични свойства. Тя е с ниско тегло. При използване изключва неудобни „мокри“ процеси, които създават най-съоръжение неудобни условия, значително увеличава производителността на труда, и по този начин спестява време за клиентите и нерви. Извършвайки ремонт на апартамент или офис, ще избегнете изграждането на отломки и замърсявания.

В действителност, гипсокартон не е измислил и днес, под формата на плоски листа от него отдавна се използва за вътрешни довършителни работи и изравняване на стени, понякога се нарича „суха мазилка“. Това е нова технология за неговото използване. Когато европейското обновление дойде на мода с нарасналите изисквания за геометрията на помещенията и качеството на повърхностите, се проведе второто раждане на този материал. Архитектите са установили, че листът може да бъде прикрепен по желание към всяка форма. колона Dome покритие, всички видове арки, сложни преходи от една равнина на друго, извитата повърхност – всички тези елементи гипсокартон. Системата от метални рамки, набирана от стандартни фабрично изработени профили, е проектирана така, че да е възможно да се създадат стени от всяка сложна форма. Има нов метод на „сухо строителство“, където нямате „сурова“ мазилка или задължителен тапет.

Всичко е определено съвсем просто. При облицоване на стените в един слой с гипсокартон се използва монтажно лепило на базата на гипс. И когато листата GKL се съберат на скелети, те се закрепват с винтове. Преди да покрият бетонните стени, те се навлажняват, леко се навеждат и фиксират, докато изсъхнат и се поставят в желаната форма. Прикован към стената с бетонни гвоздеи (дюбели) от дървени дъски или рафтове, които предварително точно изчисляваха размерите си. В този случай между листа и стената има празно пространство от около 2-2,5 см, което създава допълнителна вътрешна топлоизолация.

Последни публикации

Leave a Comment