Гипсокартон Съвети 

Окачен таван от гипсокартон

В основатата си гипсокартона има структура на  плоча, състояща се от сърцевина от гипс поставен върху двете страни специален картон. Гипсокартонените панели не съдържат токсични компоненти, без мирис, електрически неутрален, като също така имат способността да абсорбират излишната влага и го освобождава в околния въздух, когато тя е недостатъчна.

Гипсовите плоскости са водоустойчиви (за помещения с висока влажност като бани, кухни), устойчиви на огън (за помещения с повишена пожарна опасност ), както и специални гипсокартонови конструкции, поради относително ниското си тегло, са незаменими в сгради, където натоварването на покрива трябва да бъдат ограничени (стари реконструирани сгради), както и когато е невъзможно използването на традиционните довършителни строителни материали – за къщи с дървени прегради и тавани.

Окачен таван от гипсокартон позволява да се регулира височината на тавана, да се скрият различни материали като кабели, тръби и др. а също така придават различни форми на тавана. В таванът може да бъде вмъкнати осветителни тела, различни видове топлопроводи, охлаждащи модули, вентилация, като с помоща на звукоизолиращите  материали се постигат оптимални термични и звукоизолационни свойства.

По стените на жилището могат да бъдат скрити нагревателни уреди, тръби, електрически проводници и телефон. Конструкциите от гипсокартон за стени са  подходящи за довършителни ремонти и така да се скрият  смесените неравни повърхности, като се постига бърз и лесен ремонт. 

Последни публикации

Leave a Comment