Полезно Ремонти 

Монтаж на гипсокартон

Преди да започнете да декорирате стените трябва да ги подготвите, като отстраните първо мазилката и почистите от пукнатини старата повърхност. За да покриете бетонните стени със гипсокартон, е необходимо първо да закрепите рамка от специални метални профили, дървени дъски или ламели към стената, като използвате дюбели. Преди да започнете, трябва да се изчисли точно размера на рамката като съобразите какъв гипсокартон ще използвате и какъв е вида на помещението.

Вертикални и хоризонталните UV и  CV профили се захващат към стената с дюбели с дължина най-малко 7-10 см. Ако ви е трудно да пробиете стената е необходимо да използвате професионални къртачи със свредла SDS+ за пробиване на отвори и поставянето на пирон дюбелите на разстояние не повече от 50 см един от друг. Към подготвените рамкови гипсокартонени плоскости трябва да бъде поставени така, че между тях да има място в рамките на 4-5 мм за последващото обзавеждане на шевовете.

Ъглите на стаята трябва за бъдат изправени така, че да не останат фуги и просвети. Можете да използвате специални ръбохранители за външните или вътрешни ъгли на стаите. Запълнете шевовете между листовете с гипсова шпакловка.

Гипсокартонът е най-добрата база за тапети. Те могат да бъдат залепени директно върху него, без предварителна обработка. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да се покрият винтовите глави с лак  за да се избегне корозия и после с гипсова шпакловка.

Последни публикации

Leave a Comment