Идеи Полезно 

Как да се справите с дървениците у дома

Дървениците са малки, плоски насекоми с овална форма и кафеникав цвят, които се хранят с кръвта на хора и топлокръвни животни. Благодарение на мъничкия си размер, те могат да се крият във всяко ъгълче на местата ви за почивка, като диван, легло, кресло, нощни шкафчета и т.н. 

Заедно с хлебарките и гризачите, дървениците може да са едни от най-презираните вредители и никой не може да бъде сигурен, че някога няма да трябва да избавя дома си от тях. Тъй като всеки дом може да бъде нападнат от дървеници, важно е да знаете как да се справите правилно с тях, а ако не успеете сами, то професионалистите имат отговор на въпроса как да се отървем от дървеници

Помислете да се отървете от всичко ненужно като стари списания и вестници. Разхвърляният дом осигурява много места за скриване на дървеници и с колкото повече предмети се разделите, толкова по-малко място им предоставяте за гнездене. Освен топлината и кръвта, тъмните малки местенца също привличат вниманието им. Уверете се, че сте уплътнили всички врати, прозорци, ламперия, както и че всички тапети са добре залепени. Дръжте дрехите си далеч от пода. Разделете се с онези дрехи, които никога няма да използвате повече.

Инспектирайте редовно леглото си. Махнете чаршафите и проверете всеки сантиметър от матрака за издайнически признаци. Внимавайте за нови петна или следи от мъртви дървеници. Перете спалното си бельо на висока температура и спазвайте високо ниво на хигиена. Отървете се от бъркотията около леглото си и го преместете с няколко сантиметра по-далеч от стените и другите мебели.

Горещата вода е ефективен начин за унищожаване на дървеници по тъканите. Излагането на насекомите на над 45 градуса по Целзий за поне един час може да ги убие. Дървениците също не виреят на студено. За да се спасите от тях обаче са нужни температури под -18 градуса по Целзий и поне четири дни, за да се умъртвят всички насекоми и техните яйца. Така че затоплянето е по-бързият вариант. Поставете плюшени играчки, обувки и други предмети, които не могат да се перат, в сушилнята и я пуснете на висока температура за 30 минути или повече.

На пазара могат да бъдат открити и химикали за домашна употреба. Въпреки това, преди да ги използвате, бъдете сигурни, че те не са опасни за употреба на закрито. Важно е винаги да използвате одобрен продукт и да следвате внимателно инструкциите за неговата употреба.

Чистете редовно с прахосмукачка. Обърнете специално внимание на горещите точки на дървениците, като например под мебелите и между фугите на стените. След като приключите, изхвърлете пълната торбичка отвън. Почистването с прахосмукачка е ефективно решение за борба с дървениците, което можете да направите сами. За разлика от други домашни средства, този процес може да помогне за премахване както на възрастни дървеници, така и на яйцата.

Дървениците не се считат за опасни. Няма доказателства, че могат да разпространяват болести сред хората. Но техните ухапвания могат да бъдат сърбящи и неприятни. Ако разраните ухапването, може да се стигне до инфекция. Някои хора са алергични към подобни ухапвания. При тях ухапванията могат да доведат до треска, мехури и силен сърбеж.

Последни публикации

Leave a Comment