Идеи Полезно 

Как да се забавлявате, докато вкъщи тече ремонт

Животът ни поднася някои неизбежни, трудни събития, които влияят на психичното ни здраве, било то загуба на работа или развод. Започването на ремонт може да не е толкова стресиращ момент, но със сигурност повлиява на емоциите ви. Вероятно изглежда нелогично, в края на краищата е привилегия и лукс да си позволите ремонт и на финала на всичко ще имате по-красив дом. 

Но без значение колко често си напомняте, че ремонтът е оправдан, то преживяването може да съсипе нервите ви, особено ако сте по-склонни да се уморявате от вземането на решения, да се тревожите от големите промени в живота си. Знайте, че няма за какво да се чувствате виновни и има начини как да се забавлявате, докато в дома ви тече ремонт.

Най-лесното е да влезете във вселената на онлайн бетинга. В betano това е възможно. Представете си – излизате в най-близкия парк, с мобилния си телефон в ръка, сядате на любимата си пейка и започвате да залагате. И какво ви е нужно? Само стабилна интернет мрежа. Ако сте фенове на футбола, можете да прочетете актуални футболни прогнози, да залагате на различни казино игри и т.н. Онлайн бетингът ви предлага десетки възможности за игри, така че всеки да избере онази игра, която му допада най-много. Бетингът също е идеален за вас, ако не обичате да сте сред много хора. Освен това не е нужно да губите излишно време, за да пътувате до физически обект. 

Друг доказан начин да стигнете до финалния момент на ремонта е като просто се възползвате максимално от хаоса. Приемете неизбежното и прегърнете импровизацията. Организирайте игри, разсейте се и облекчете напрежението. Вместо да се борите срещу бъркотията, правете забавни неща, които иначе не бихте направили. Ако не друго, ремонтите принуждават да прекарате качествено време със семейството си и ви създават извинения просто за губене на време.

Организирайте си среща с приятели. Често най-близките се пренебрегват в забързаното ни ежедневие. Затова си организирайте среща с онези най-близки хора, с които не ви остава време да разговаряте. Може би не осъзнавате колко важна е комуникацията. Хапнете, посмейте се, разходете се… направете всичко онова, което ще ви забавлява и ще ви накара да забравите поне за няколко часа, че вкъщи тече ремонт.

А защо е нужно да бягате? Напротив включете себе си и децата си в процеса. Децата винаги харесват да опитват нови неща, освен това обожават да се мацат с какво ли не. Участието им във вашия ремонт ще им помогне да изградят увереност от ранна възраст и ще ги насърчи да бъдат любопитни към света около тях. Разбира се, поставете им задача според годините им. Макар и малка, те ще бъдат ужасно развълнувани, че все пак имат роля. Включете се и вие. Опитайте се да боядисате някоя стена или пък разрушете нещо – забавлявайте се на воля.

Опитайте се да прекарате страхотно времето си в стаите, които все още не ремонтирате. Ако успеете да се концентрирате почетете книга, гледайте забавен филм или пък си сложете слушалките и се насладете на последните си любими парчета. Отделете време на хобито си. То може да е редене на пъзел, рисуване, плетене, шиене – съществуват толкова различни дейности на закрито, с които можете да се забавлявате. Или пък излезте навън и се погрижете за цветята си, освежете терасата или верандата си. 

Мислете си за края на всичко. Пишете в главата си красив сценарий за това какъв ще е резултатът от ремонта. Подредете в ума си интериора на реновираните помещения. Помислете за всичко – от какви ще бъдат мебелите до най-малките детайли като вази, картини, снимки, книги и т.н. Бъдете сигурни, че разсъждаването по тази тема ще отвлече вниманието на случващата се неразбория във вашия дом. 

Последни публикации

Leave a Comment