Идеи 

Как да аранжираме градината

Всеки иска да притежава добре изглеждащ и красив двор, който обаче изисква редовна аранжировка и подходяща декорация от градински мебели и растителност. За създаването и поддържането на подобен имот са необходими и правилните градински инструменти. Сега ще разберем кои са те и как да аранжираме градината си? Ще научим също и вариантите за отърваването от досадните мравки.

Как да аранжираме градината

Изключително важно е преди да пристъпим към същинската работа да съставим план с разположението на растителността и отделните дворни зони, като място за отдих, за забавление, детски кът и т.н. По протежение на тях е хубаво да разположим ивици с разноцветна растителност, особено покрай пътеките, беседката и всичко останало. Цветовото оформление да е симетрично и добре подбрано, така че да се допълва едно с друго.

Много модерно днес е създаването на цветни алпинеуми и задигнати зони с фонтан, обграден с камъни и красива растителност. За аранжировката на двора и градината, експертите съветват да използвате около три вида цъфтящи цветя за декорация, които са столетници. Така няма да изискват големи грижи и винаги ще красят обстановката.

Какви градински инструменти са ни нужни

За създаването на красиво и уютно дворно място, то се нуждае от аранжировка и подходящите ръчни градински инструменти. Такива са например: 

  • лопати;
  • кирки;
  • гребла;
  • лозарски аксесоари;
  • мотики;
  • сеялки;
  • градински кош за отпадъци и т.н.

Това е само малка част от арсенала, който трябва да притежаваме за да е възможно създаването и поддържането на красива градина и двор. В същото време, подобна красота се нуждае от ежедневни грижи и отделянето на необходимото време за това.

За цялостния облик и дворен интериор, неотлъчен инструмент е електрическата косачка, чрез която равномерно да се коси тревната площ, както и тример за подрязването на растителността покрай оградите и мрежите. При правилна поддръжка и подбор на нужните градински инструменти, дворът Ви през цялото лято ще сияе от красиви цветове и приятен естествен аромат от растенията. За целта обаче има още един проблем за решаване.

Как да се отървем от мравките

Справянето с мравките е трудна задача и проблем за голяма част от собствениците на селски имоти. Те освен, че проникват в домовете ни, често се оказват пагубни за растителността и красотата на двора. Ето защо, това е проблем, който никак не е за пренебрегване. В магазините за градински принадлежности, освен че ще откриете нужните Ви инструменти за аранжиране на градината, на подобно място се предлагат и множество пестициди, способни да елиминират всички дребни вредители.

Последни публикации

Leave a Comment