Гипсокартон Съвети 

Какво е гипсокартон

Гипсокартон (или „гипс“, „суха гипска мазилка“) се изработва от гипс. По-точно сърцевината на листа от гипсокартон се състои от този материал. От общото тегло на листа е около 93% дихидрат гипс, 6% – на картон, и последната 1% от масата се образува от влага, нишесте и органичен повърхностно активно вещество. Помислете за структурата на гипсокартона повече.

Изграждането на гипс (или, както се нарича и изгорял гипс) има сложна химична формула. На външен вид е прах от бял или сив цвят. Цветът се променя в зависимост от количеството на примесите в чистотата на гипса и стреляха суровината.

Този състав се получава чрез термична обработка на природен гипс дихидрат, който има структура CaSO4 * 2H2O на. Мазилка – седиментни скали, групата на сулфати минерална съставен предимно само защото CaSO4 * 2H2O с малко количество примеси. Това е естествен камък, под формата на клъстери от бели или безцветни кристали, понякога оцветен механични примеси в синьо, жълто или червено цветове. На външен вид можете ясно да разграничите в това скално стъкло блясък. Плътността на минерала е 2,3 g / cm3.

Гипсът се добива много активно в много страни по света. Изтеглените суровини идват на преработвателните предприятия. Обработката на този минерал е сложна. При ниска температура (95-100 ° С) на топлинна обработка в херметически затворена апаратура формира гипс? -Modification, на смилане на продукта, който се нарича висока якост гипс и гипс vysokoobzhigovy.

Но има и други технологии. Един от тях е, че процесът на топлинна обработка се осъществява при температура от 150-180 градуса в апаратурата, която комуникира с атмосферата. Обработката се извършва, докато естественият гипс се превърне в полуактивен гипс 2CaSO4 * H2O. Вариация на продукта от този вид изпичане се нарича мазилка на а-модификация. След това гипсът, получен в резултат на изпичане, се използва за производството на различни, не само строителни материали. Продуктът от смилането на тази а-гипс в фин прах преди или след третирането се нарича строителски гипс. При по-фино смилане на полу-воден гипс се получава формовъчен гипс. Но с използването на суровини с висока чистота произвеждат медицинска мазилка. При използване на други технологии за обработка на суровини, гипс, получен различни видове добавки за цименти, сярна киселина, амониев сулфат и дори хартия. Освен това не трябва да забравяме, че гипсът се използва широко като декоративен и декоративен материал.

Трябва да кажа няколко думи за „техническите“ характеристики на гипсовия прах. Насипната плътност в гроздово състояние е 800-1100 кг / м3, в уплътнените 1250-1450 кг / м3. Този материал се използва широко в строителството. Едно от приложенията си: като въздушно свързващо вещество за шпакловане на стени и тавани в сгради с относителна влажност не повече от 60%. Колкото по-ниска е влажността в помещението, толкова повече гаранции, че структурата на материала, съдържащ гипс, ще продължи дълго време. Тъй като гипс има свойството да абсорбира влагата и в крайна сметка претърпява промени в неговата структура, в резултат на което тя се разпада.

Все повече и повече се разпространява мазилка получава в производството на широка гама от гипсокартон преградни панели, листа от гипсокартон, гипсокартон, вентилационни канали, arbolita, гипс и gipsostruzhechnyh плочи.

Основни показатели за качество мазилка: финост, нормална плътност и времето, определящи тест мазилка, якост на опън (напрежение, съответстващо на товара, при който материал кост) на огъване и натиск на определени тест гипсови проби.

Покриването на сърцевината на строителния гипс е плътна хартия, която се нарича строителна хартия. Този вид хартия има някои свойства, които хартията не разполага, с която сме свикнали в ежедневието. Тези свойства са необходими, ако хартията се използва в строителството, където е необходимо да се вземат предвид метеорологичните условия, изискванията за здравина и много други. Паропропускливост, устойчивост на влага – незаменим атрибут на строителен материал, използван в строителството или украса с влажен климат. Топлоизолационните качества са необходими за хартията, ако се използват за вътрешна декорация на помещение. За материалите, от които са изградени стенните конструкции, са задължителни свойствата на изолацията на влага-вятър.

В обобщение, ние се отбележи, че с всички тези качества, гипсокартон се превърна в един от най-надеждните и, в същото време, лесно да се справя със строителни материали. Това се дължи на неговата надеждност, че е много популярна сред строителите.

Последни публикации

Leave a Comment