Полезно Ремонти 

Какво включва ремонтът на водосточни тръби?

При положение че старите водосточни тръби са амортизирали, то те подлежат на ремонт. Последният се извършва от професионални майстори – алпинисти, с чиято помощ се стига до най-високите места на сградата. В случай, че не знаете какво включва ремонтът на водостоците, то тогава прочетете нашата публикация, за да научите всички подробности.

Как протича ремонтът на водостоци?

От голямо значение при ремонт на водостоци, е да се направи частичен демонтаж на водосточната тръба. На демонтиране подлежат старите и повредени скоби. Прибягва се към монтаж на нови и издръжливи скоби Ф120 и могат да се предприемат действия по подмазване на козирката на сградата, така че да бъдат спрени възникналите с времето течове.

Процедурата включва пеносване на получените дупки на козирката, като се използва пяна за лепене. Разбира се, следва измазване с хидроизолационна шпакловка и други пособия. В крайна сметка, ремонтът има за цел, да предпази сградата от разрушителното действие на влагата и да възвърне функционалността на водостока, каквато е били в самото начало.

Кога е нужна подмяна на водосточна тръба?

Това зависи най-вече от състоянието на стария водосток. Ако той е претърпял сериозни повреди, то тогава може да се наложи пълния му демонтаж и монтаж на нови тръби. Тази работа се извършва от майстори, които могат да работят на високо. Най-често задачата се поверява на промишлени алпинисти, с чиято помощ да бъде монтиран новият водосток.

Този вид ремонтни дейности изискват качествени материали и специални инструменти. Ето защо, ако нямате опит, е по-добре да повикате професионалисти на помощ. В противен случай рискувате да сгрешите и в крайна сметка водосточни тръби, да не функционират правилно.

Няколко думи в обобщение

В нашата статия ви обяснихме, какво включва ремонтът на водостоци, както и всичко най-важно относно демонтажа и монтажа на тръбите. От този момент нататък, можете да вземете решение и да прибегнете до съответните действия. Не се бавете с ремонта на водосточните тръби, тъй като влагата може да бъде много опасна и да се отрази негативно на сградата.

Последни публикации

Leave a Comment