Полезно 

Защо се налага почистване на септични ями

Почистването на септични ями е решаващ аспект от поддръжката им за предотвратяване на проблеми като миризми и повреда на системата. Докато някои задачи по поддръжката могат да се извършват от собствениците на жилища, почистването на септичните ями често е най-добре да се остави на професионалисти от типа на evrokanal.net. Ето насоки:

Направи си сам съвети за поддръжка

Редовно изпомпване:

Планирайте редовно изпомпване на всеки 3-5 години, в зависимост от размера на резервоара и употребата в домакинството. Това предотвратява натрупването на твърди частици и запушването на дренажното поле.

Пестене на вода:

Пестете вода, за да намалите натоварването на септичната система. Отстранявайте течовете своевременно, използвайте високоефективни уреди и избягвайте прекомерната употреба на вода.

Септични добавки:

Използвайте добавките за септични ями внимателно. Докато някои могат да подобрят бактериалната активност, други могат да бъдат вредни. Консултирайте се с професионалисти, преди да използвате каквито и да било добавки.

Професионално почистване на септични ями

Наемете лицензирани специалисти:

Ангажирайте лицензирани специалисти по обслужване на септични ями, които имат опит в поддръжката и почистването на септичните системи.

Честота на почистване:

Следвайте съветите на професионалистите относно честотата на почистване въз основа на размера на вашето домакинство и капацитета на резервоара.

Инспекция:

Проверявайте редовно септичната яма и компонентите. Професионалистите могат да идентифицират проблемите навреме и да препоръчат необходимите ремонти или поддръжка.

Достъп до резервоара:

Осигурете лесен достъп до септичната яма за почистващия екип. Премахнете всички препятствия, които могат да попречат на процеса на почистване.

Признаци, че вашата септична яма се нуждае от почистване

Ако мивки, тоалетни или канали се изпразват бавно, това може да означава проблем със септична яма.

Неприятните миризми около септичната яма или дренажното поле може да сигнализират за проблем.

Събирането на вода около дренажното поле или близо до септичната яма може да е знак за резервна система.

Последни публикации

Leave a Comment