Идеи 

Дизайнери вплетоха природата в интериора

Природата може да стане част от интериора на жилището. Това демонстририха дизайнерите от Кала дизайн, превръщайки столичен апартамент в китен зелен оазис сред градската бетонна джунгла.

Декоративните природни пана са изработени от професионалния художник Илиян Михайлов, на когото дизайнерите осигуряват материали от природата и първокачествени безвредни декоративно-защитни препарати.

Ефектните решения на интериора са подсилени от прожектори, които са инсталирани в „зеления” таван. Те подчертават гланцовия ефект на част от кухненските шкафове и релефа на изкуствения камък зад меката мебел.

Другият дързък елемент в жилището е плотът от технически камък в ярко зелен цвят. Резултатът е апартамент, изпълнен в духа на младостта, с много свежи тонове и светлина.

За да създадат усещането за повече простор, дизайнерите инсталират панорамно осветление из цялото помещение. За целта те използват ефектна вградена и скрита светлина, както и много актуалното за момента т.нар. индустриално осветление.

Друг интересен елемент при изграждането на интериора е използването на много прозрачни повърхности. Цялата ТВ композиция е изградена от сложен детайл от гипсокартон с плексигласови етажерки, изработени по специален метод на огъване. Целта е да се запази пространството и да се постигне оптична илюзия за много простор, въпреки силните цветни акценти.

Последни публикации

Leave a Comment