Гипсокартон Полезно 

Гипсокартонни профили за таван и таван

За монтажа на гипсокартон не са необходими само листове от гипскартон, но също така и скрепителни елементи. По-специално, гипсокартонени профили, на които се прави закрепване на гипсокартонени плоскости.

Гипсокартонът от галванизирана стомана, изработен от стоманена лента, формира твърда рамка на цялата конструкция. Тази рамка се използва за изравняване на стени, за монтаж на стенни сглобяеми прегради и окачени тавани. Таванните и таванните водещи профили се използват за монтаж на окачени тавани.

Профилът на тавана се произвежда по метода на студено валцоване от галванизирана метална лента с дебелина 0,6 мм. Той има C-образна форма и е предназначен за образуване на скелет от окачени тавани и облицовки на стени. Обикновено профилът на тавана се монтира по двойки с съответно оразмерен направляващ профил. Към носещата основа (таван), профилът на тавана се фиксира със специални окачвания. По принцип за тази цел се използват права окачвания и окачвания със скоба. При монтиране на окачването със скоба краищата на профилните рафтове се огъват навътре и служат като спирач.

Ако е необходимо да се създадат различни форми на тавана или отворите на дъгата, тогава е необходимо да се използват профили, които са направени на основата на профил на тавана с напречно сечение от 60×27 милиметра. Трябва да се помни, че колкото по-малка е дебелината на гипсовата плоскост, толкова по-малка е способността й да се огъва.

На гърба на профила на тавана има надлъжни жлебове, центриращи винта при завинтване. В допълнение, централният канал служи като водач за монтажа на гипсови плоскости и за точно сглобяване на рамката. Широката гръб на профила е много удобна като основа за фиксиране на листата gipsokartonnyh.

Профилът на водача за таван (PPN) е направен от галванизирана метална лента с дебелина 0.6 мм чрез метода за студено валцуване. Тя има U-образна форма и се използва като водач за таванни профили при образуването на скелета от окачени тавани и облицовки на стени. Профилът на водача на тавана се сдвоява със съответния профил на тавана.

Към опорната основа (таван) профилът на водача на тавана се закрепва с помощта на дюбели. На гърба на водещия профил на тавана има надлъжни жлебове, което увеличава неговата твърдост. Произвежда се PPN само с напречно сечение от 28×27 милиметра.

Последни публикации

Leave a Comment